Channeling slouží ke komunikaci s bytostmi nelidského původu.

Channeling (Šeneling) se provádí za pomocí meditace a vyvolání dané bytosti ze kterou chce člověk komunikovat, nebo je již danému démonu (oné bytosti o které člověk neví že je démon) zasvěcen a žije v něm, a tudíž komunikace nemusí probíhat přivoláním hlasem ale gestikulací rukou a nahození se do stavu, meditace či různých dechových projevů, kdy člověk vědomě dá najevo, že může být ovládán jeho hlas tedy hlasivky a může skrze něj komunikovat.

Skrze Channeling démoni pumpují na veřejnost skoro stále tytéž učení démonských náboženství světa (například rozšířeně  hinduismu a universálních náboženství kdy není žádný osobní jeden bůh, a tak aktivně popírají existenci stvořitele), a velmi často si vykrádají křesťanské pojmy a části Biblických textů, aby svou lež mohl dobře skrývat za kousky pravdy.

Další druh channelingu je skrze automatické psaní, kdy démoni diktují lživá poselství pro lidi. Channeling je vysoký levl okultní praktiky kdy démoni jsou silně spjati s osobou. Démoni pak jako různé bytosti jako andělé, mimozemšťani, mrtví lidé, duchové, a podobně předávají new age nauky o Bohu, a jako pravdě, které vedou do ohnivého jezera. Tito lidé pak pořádají soukromé či veřejné přednášky pro veřejnost. Tak mohou démoni maskováni za různé duchovní entity předávat viditelně a hlasitě poselství pro lidi.