Boží evangelium jednoduchá správa pro každého

 

Boží Syn, Ježíš Kristus hlásal Boží evangelium. Během kázání (povídání) o Božím království uzdravoval všechny nemocné, neduhy, choroby, chromé, slepé, hluché, postižené malomocenstvím a křísil mrtvé. Vymítal a vyháněl démony a nečisté duchy z lidí a démony svázané. Obcházel místa a města, a kam vešel, hlásal tajemství království Božího všem kolem. Často mluvil v podobenstvích. Evangelium je jednoduché poselství pro všechny bez rozdílu. Boží evangelium (dobrá správa) je Bohem vymyšlená tak, že ji pochopí i malé dítě. Boží evangelium je universální správa pro všechny lidi na této planetě od doby co přišel Kristus na svět a bude tu až do konce světa, věků, kdy přijde podruhé aby soudil svět. Proto je evangelium hlásáno po celém světě,  je to moc ke spasení každého člověka.

Boží evangelium nese poselství každému člověku, byť sebehoršímu, přivádí lidi zpět k Bohu a věčnému životu.

Církevní organizace často jednoduché poselství evangelia zatěžují teologickým filozofováním a činí z evangelia nepochopitelnou nebo složitou věc. Není tím myšlena teologie která poctivě vykládá text bez příměsi představ a rozumování. Nenechte si nikým nechat nabulíkovat, že evangelium je složitá věc která potřebuje superodborníky na výklady.

Ježíš často mluvil v podobenstvích aby byla ta  tajemství skrytá nadutým, pyšným, zlým lidem kteří v té době žili, převážně duchovní vůdcům Izraele. Jim bylo tajemství království zahalené. Ježíš řekl, že je dáno chápání tajemství Božího královstvím, nejmenším, prostým, chudým, pokorným lidem toužící po Bohu, které byly skryté od založení (stvoření) světa. Duch svatý dává pochopení podobenství. Když budete číst evangelia proste Boha o porozumění...

Ježíš mluvil o: hříchu, pokání, odpuštění hříchů, o Božím království, o principech života jeho učedníků, o významu toho proč přišel, jeho smrti a o jeho příchodu kdy přijde podruhé na tento svět soudit národy.